Google Chrome: Menu’s samengevoegd en verticale tabbladen

Een recente Chromium build toont een samengevoegd menu in de browser die later ongetwijfeld in deze vorm of in een afwijkende vorm doorgevoerd zal worden in Google Chrome. Het gaat om de twee menu's die rechts bovenin staan. Het pagina-icoon toont specifiek opties betreffende de openstaande tab en de blauwe moersleutel toont algemene opties.

In de recentste Chromium build zijn beide menu's dus samengevoegd onder de moersleutel. Direct als je het menu opent dan zie je de opties om in te zoomen en te bewerken. Onder het nieuwe menu item Tools zijn de extensies en de hulpprogramma's voor ontwikkelaars te vinden evenals de optie om de geschiedenis te wissen.

Verticale tabs

Dan beschikt deze build nog over een mogelijkheid om de tabbladen verticaal te plaatsen, hiervoor moet er aan de snelkoppeling '--enable-vertical-tabs' worden toegevoegd. Zodra je dan op een tabblad klikt met de rechtermuisknop is daar de mogelijkheid te zien om de tabbladen verticaal te plaatsen zoals hieronder in de screenshot. In dat geval komen de horizontale tabbladen geheel te vervallen en wordt alles aan de rechterkant geplaatst.

Lees meer over: , , ,