Google Chrome Labs

Net als Gmail, Google Maps en Google Agenda zal binnenkort ook browser Google Chrome een Labs onderdeel gaan krijgen zo blijkt uit een recente Chromium build. Het doel is ook hetzelfde, een gedeelte voor bepaalde experimentele functies die nog niet definitief doorgevoerd kunnen worden in de browser. Door in de adresbalk 'about:labs' te typen komt de pagina ingericht voor de experimenten tevoorschijn.

Tabs on the left

Er is slechts één experiment beschikbaar genaamd Tabs on the left waarmee tabbladen aan de linkerkant van de browser worden geplaatst. Dit was al eerder te zien in een Chromium Build. De verticale tabbladen kunnen ook geactiveerd worden door '--enable-vertical-tabs' aan de snelkoppeling van de browser toe te voegen.

Web Store

De aankomende webwinkel van Google is ook opgedoken in deze build. Op de nieuwe tabpagina is het logo van de Web Store te zien, echter het klikken erop brengt je nog naar de Extensions Gallery. Chrome Web Store wordt in oktober verwacht. Applicaties worden overigens ook gesynchroniseerd. Het openen van de synchronisatie mogelijkheid toont de vermelding 'Apps' zoals hieronder in de screenshot.