Google Chrome krijgt gebruikers met beperkte opties

Google lijkt browser Google Chrome te gaan voorzien van een nieuwe feature waarmee accounts aangemaakt kunnen worden met beperkte mogelijkheden, ideaal voor bijvoorbeeld ouders. Iedere gebruiker met een eigen account heeft nu nog standaard de beschikking over dezelfde features en kan allerlei instellingen naar wens wijzigen.

Met deze nieuwe functionaliteit kan dit aan banden worden gelegd door de hoofdgebruiker, of de eerste gebruiker binnen de browser. Zoals te zien is in de screenshot hieronder kan er onder andere een content pack worden geactiveerd met eronder de optie om als beheerder een waarschuwing te krijgen zodra een site wordt geopend die hier geen deel van uitmaakt. Ook kan de incognitomodus bijvoorbeeld worden uitgezet voor andere gebruikers en ook kan het verwijderen van de surfgeschiedenis worden tegengegaan.

Tegelijk kan juist worden geforceerd dat Google SafeSearch altijd actief is. Het zal nog wel even duren voordat deze nieuwe functie te zien zal zijn in de definitieve versie van Chrome.