Google Chrome krijgt Do Not Track, al aanwezig in Chrome Canary

Google Chrome zal nog voor het einde van dit jaar een Do Not Track functie gaan krijgen, hiermee is Chrome de laatste grote browser die deze functionaliteit gaat doorvoeren.

Firefox beschikt al langer over een Do No Track optie en daarnaast heeft Microsoft deze functionaliteit doorgevoerd in de nieuwste versie van browser Internet Explorer waarin de functie, tot ongenoegen van velen, standaard geactiveerd is. Met de functie ingeschakeld word je als gebruiker beschermt tegen het automatisch volgen van surfgedrag door adverteerders, er wordt in dat geval een signaal gestuurd naar de webserver om dit aan te geven waarbij het momenteel wel zo is dat websites het verzoek niet hoeven op te volgen.

Canary

De reden dat Google de functie nu doorvoert is vanwege eerder gemaakte afspraken met het Witte Huis. Wat betreft Chrome is de functie nu al te zien in testversie Chrome Canary, het inschakelen toont een melding dat de functie nog in ontwikkeling is al werkt het al wel. Het zal nog even duren voordat de functie doorgevoerd is in de uiteindelijke versie.