Google Chrome kan schakelen tussen Metro en desktop Windows 8

Het duurt nog precies een maand totdat Windows 8 uitgebracht zal worden door Microsoft en ondertussen is Google druk bezig met de ontwikkeling van Google Chrome voor de nieuwe versie van het besturingssysteem. Google is al enige tijd bezig met de ontwikkeling en op dit moment kan alleen de developerversie van de browser gebruikt worden in de nieuwe Metro-interface van Windows 8. Een aanvullende eis hierbij is dat de browser als standaard browser ingesteld moet worden in plaats van Internet Explorer voordat dit werkt want anders zal Chrome nog steeds in de desktopweergave openen.

Nieuw in de meest recente versie van de browser is om binnen de browser te schakelen tussen de Metro-interface en de desktopweergave. Standaard zal de browser openen in de Metro-interface, ook als de browser binnen de desktopweergave geopend wordt.

Echter door rechtsboven op de knop te klikken komt het menu in beeld waar een optie staat 'Relaunch Chrome on the desktop'. Na het klikken hierop opent de browser dan in de desktopweergave waarbij alle geopende tabbladen, geschiedenis, instellingen gewoon mee worden genomen. Binnen de desktopweergave kan eveneens op de knop rechtsboven worden geklikt om terug te schakelen naar Chrome in de Metro-interface.

De developerversie kan hier gedownload worden, het instellen van de browser als standaard kan door naar de instellingen te gaan direct onderaan op de pagina die opent.

Lees meer over: , , ,