Google Chrome is Firefox wereldwijd voorbij

Nadat Google Chrome concurrent Firefox in Nederland al was gepasseerd is de browser nu ook wereldwijd na Internet Explorer van Microsoft de meest gebruikte browser, dit blijkt uit nieuwe cijfers van StatCounter. Chrome staat nu op een marktaandeel van 25.69 procent gevolgd door Firefox met 25.23 procent. In de onderstaande afbeelding is goed te zien hoe de strijd is verlopen in de afgelopen maanden. De meest gebruikte browser, Internet Explorer wist in de afgelopen maand weer te stijgen van 40.18 procent naar 40.63 procent. Het marktaandeel van browser Safari van Apple bleef stabiel evenals Opera.

Europa

Alleen kijken naar Europa liggen de verhoudingen plotseling heel anders. Hier staat Internet Explorer samen met Firefox op een gedeelde eerste plaats. Beide browsers zijn goed voor een marktaandeel van 32.56 procent. Google Chrome staat een stuk lager.

Nederland

Dan nog even kort kijkend naar Nederland. Hier staat Google Chrome stevig op de tweede plaats met 20.32 procent gevolgd door Firefox met 18.28 procent. Internet Explorer staat stevig bovenaan maar leverde in de afgelopen 30 dagen wel bijna een procent in.

Antarctica

Op Antarctica wordt Firefox nog het meest gebruikt, momenteel staat de browser 85.53 procent. Google Chrome wordt hier niet gebruikt. Kijkend naar Zuid-Amerika staat de browser van Google hier op 41.96 procent en is daarmee de grootste browser gevolgd door Internet Explorer met 33.53 procent en Firefox met 22.54 procent.