Google Chrome gaat concurrent Firefox bijna voorbij in Nederland

Het zal niet lang meer duren voordat Google Chrome in Nederland concurrent Firefox voorbij zal gaan. Uit de laatste cijfers van StatCounter blijkt dat de twee browsers bijzonder dicht bij elkaar liggen. Firefox heeft op dit moment in Nederland een marktaandeel van 18.92 procent en Google Chrome zit hier vlak achter met 18.29 procent.

In de afgelopen maanden is Google Chrome flink gestegen, de browser van Google had begin dit jaar in Nederland nog een marktaandeel van 12.7 procent. Internet Explorer staat uiteraard nog altijd op de eerste plaats met 53.53 procent. Safari stijg ondertussen ook en komt uit op 7.9 procent. De Noorse browser Opera is goed voor 0.94 procent.

Wereldwijd

Wereldwijd is hetzelfde beeld te zien maar is het verschil iets groter. Firefox staat op 26.79 procent, Google Chrome staat op 23.61 procent. Google Chrome is wereldwijd gezien 8 procent gestegen sinds januari dit jaar. Internet Explorer staat op 41.66 procent.

Antarctica

Opmerkelijk is overigens de opmars van Internet Explorer op Antarctica. In juli steeg het marktaandeel van Safari hier explosief wat ten koste ging van Firefox, Internet Explorer speelde toen geen enkele rol. Waarschijnlijk vonden de onderzoekers de browser van Apple niet heel prettig en te zien is dat er snel teruggeschakeld werd naar Firefox met als gevolg dat de browser van Mozilla in augustus ineens weer op 96.3 procent kwam te staan. Nu is Internet Explorer bezig met een opmars en omhoog geschoten naar een marktaandeel van 37.78 procent. Firefox staat nu op 57.87 procent en Safari staat op 0.