Google Chrome heeft Internet Explorer bijna ingehaald in Nederland

Google Chrome is al sinds mei vorig jaar de populairste browser wereldwijd maar tot op heden is dat in Nederland nog altijd niet het geval waar Internet Explorer van Microsoft nog altijd de eerste plek bezit. Het gaat echter niet lang meer duren dat Internet Explorer op de eerste plaats staat in Nederland zo blijkt uit de laatste cijfers van StatCounter. Google Chrome heeft de laatste maanden marktaandeel weten te winnen en het verschil met de browser van Microsoft is steeds kleiner geworden. Internet Explorer eindigde de maand mei met een marktaandeel van 33,46 procent, Google Chrome kwam uit op 32,98 procent.

Indien Google Chrome de lijn van de afgelopen maanden kan voortzetten zal de browser op korte termijn de eerste plaats gaan overnemen in Nederland. Ondertussen is Safari opgekrabbeld naar plek drie met 15,54 procent gevolgd door Firefox met 15,16 procent.

browserstats_mei_2013_nl

Kijkend naar Europa staat Google Chrome stevig op de eerste plaats en staat Internet Explorer op de derde plaats. De maand mei sloot de browser af met een marktaandeel van 37,86 procent gevolgd door Firefox op de tweede plaats met een marktaandeel van 27,3 procent. Internet Explorer kwam uit op 21,67 procent en Safari op 9,1 procent. Wereldwijd gezien heeft Google Chrome een marktaandeel van 41,38 procent met Internet Explorer op de tweede plaats met 27,72 procent en Firefox op drie met 19,76 procent.

browserstats_mei_2013_ww

Als laatste dan nog even Antarctica. Hier staat Firefox nog op de eerste plaats met een marktaandeel van 79,11 procent. Internet Explorer staat op de tweede plaats met 16 procent en Google Chrome heeft slechts 4 procent. In de afgelopen maanden was even de browser Pale Moon populair met een marktaandeel van 26,23 procent in april maar dat was van korte duur, de browser kwam in mei op een marktaandeel van 0,89 procent. Pale Moon is gebaseerd op de broncode van Firefox gemaakt door Moonchild Productions.

browserstats_mei_2013_at