Google Chrome feature om sterke wachtwoorden te genereren

In februari dit jaar bleek dat Google bezig was met het bedenken van een manier om voor gebruikers van browser Google Chrome eenvoudig sterke wachtwoorden aan te maken.

Deze feature is nu als experiment toegevoegd aan de developerversie van de browser evenals aan Google Chrome Canary. Na het inschakelen van de feature zal er zodra je op een website een nieuw account met wachtwoord gaat aanmaken een klein icoon in het veld verschijnen zoals in de screenshot hieronder is te zien. Het klikken op het kleine icoon brengt een kleine popup in beeld met hierin een sterk wachtwoord. Door op de knop 'Try it' te klikken wordt het sterke wachtwoord automatisch toegevoegd aan het veld, tevens staat er in de popup een knop om eventueel een ander sterk wachtwoord te genereren.

Experiment inschakelen

Als je gebruik maakt van de developerversie of Google Chrome Canary kan het experiment op de volgende manier ingeschakeld worden. Voer in de adresbalk chrome://flags/ in om de pagina met alle beschikbare experimenten te openen. Onderaan staat dan het experiment 'Enable password generation', klik hier dan op de knop Inschakelen.

Na het opnieuw opstarten van de browser is de feature actief en hoeft er verder niets ingesteld te worden. Uitschakelen kan door het experiment uit te zetten of door naar de instellingen van de browser te gaan en het vinkje te verwijderen voor de regel 'Automatisch wachtwoorden genereren inschakelen' onder de kop 'Wachtwoorden en formulieren'.