Google Chrome Experiment: Meerdere profielen

In de developer versie evenals in de Canary versie van Google Chrome is een experiment te zien genaamd 'Meerdere profielen'. Het experiment, 'koppelt elk browservenster aan een profiel en voegt een schakelaar voor profielen toe in de rechterbovenhoek. Elk profiel beschikt over eigen bladwijzers, extensies, apps en meer', aldus de omschrijving.

Inschakelen

Inschakelen van het experiment kan door in de adresbalk 'about:flags' te typen. Zoek vervolgens 'Meerdere profielen' op in het overzicht en klik hieronder op Inschakelen. Na het herstarten van de browser is het experiment geactiveerd. Klik daarna op het kleine moersleuteltje rechts bovenin en klik daarna op Opties.

In het nieuwe tabblad dat opent klik aan de rechterkant op het menu item 'Persoonlijke items'. Naast de kop 'Profiel' zijn dan nieuwe profielen aan te maken. Klik op de knop 'Deze functies inschakelen' en log in met je Google account.

Zodra je bent ingelogd komt er een menu bovenin het venster beschikbaar. Zodra je hierop klikt heb je hier de mogelijkheid om nieuwe profielen toe te voegen, elk profiel wordt dan gekoppeld aan een venster. Zoals in de omschrijving van het experiment werd gezegd beschikt elk profiel over eigen bladwijzers, extensies en applicaties.