Google Chrome: E-mail links standaard openen in Gmail

Gebruikers van browser Google Chrome die naar Gmail gaan krijgen een melding in beeld waarin gevraagd wordt of e-mail links standaard in Gmail geopend moet worden. Als er wordt gekozen voor "Gmail gebruiken" dan zal voortaan als je op een e-mailadres klikt op een website standaard Gmail worden geopend in plaats van een eventueel ander mailprogramma. Zodoende kun je dus sneller en makkelijker een nieuw bericht maken.

Uitschakelen

Om Gmail eventueel achteraf weer te verwijderen als standaard mailprogramma moet je naar de instellingen van Google Chrome. De instellingen bereik je door rechtsboven op het moersleuteltje te klikken en in het menu vervolgens te klikken op Opties.

Klik dan links op het item "Geavanceerde opties". In het venster dat opent klik bovenin op de knop "Instellingen voor inhoud...". Er opent een nieuw venster, zoek hierin "Handlers" op en klik op de knop "Handlers beheren". Verwijder dan in het volgende venster Gmail door hier met de muis op te gaan staan en hier te klikken op "deze site verwijderen".

Andere browsers

Gmail kan overigens ook in Internet Explorer en in Firefox als standaard mailprogramma worden ingesteld. Meer over het instellen van Gmail binnen Firefox in deze tip.

Lees meer over: , ,