Google Chrome Canary: Twee versies van de browser naast elkaar

Google heeft een vierde versie van de browser online gezet. Na de developer versie, beta versie en de stable versie is daar nu Google Chrome Canary, inclusief een geel icoon. De canary versie is er op gericht om het eenvoudig te maken om twee verschillende versies van de browser naast elkaar te kunnen installeren. Zo krijg je bijvoorbeeld de stabiele versie van Google Chrome en canary naast elkaar of de beta versie van de browser met daarnaast de canary versie.

In principe zal het zo zijn dat Chrome canary hetzelfde is als de developerversie. Er zijn echter een aantal situaties waardoor er bijvoorbeeld al wel een update wordt doorgevoerd in de canary versie die nog niet geschikt is voor de developer versie. Zodoende kan Chrome canary een hogere versienummer hebben dan de developer versie.

Downloaden kan hier: http://tools.google.com/dlpage/chromesxs (Alleen Windows) Het maakt niet uit welke versie van Chrome je op dit moment gebruikt. Canary wordt in een aparte map en dus geheel los van je eigen versie geïnstalleerd. Zodra je canary de eerste keer opstart zal er gevraagd worden welke zoekmachine je standaard wilt gebruiken.

Overigens heeft Google ook bekend gemaakt dat er vanaf nu ongeveer om de zes weken een nieuwe versie van de browser uit zal gaan komen. Onder andere om de ontwikkelaars te ontzien en de snelheid erin te houden.