Google Chrome Canary nu met Instant en Tabbed options [Labs]

Een week na de lancering van Google Instant dook Instant search op in de canary en developer versie van Google Chrome. Om dit te gebruiken moet er aan de snelkoppeling van de browser '--enable-match-preview' toegevoegd worden omdat Instant Search standaard niet geactiveerd is. Als je gebruik maakt van de canary build van Chrome is het activeren op deze manier niet langer nodig, Instant is nu als experiment beschikbaar in het labs gedeelte van de browser. In de developer versie is Instant nog niet te zien als experiment maar dit zal ongetwijfeld snel volgen.

Activeren van Instant Search kan door in de adresbalk 'about:labs' te typen. Je ziet dan de drie beschikbare experimentele functies met onderaan Instant. Na het inschakelen werkt Instant door in de adresbalk een zoekopdracht te typen. Eronder worden de zoekresultaten dan realtime bijgewerkt. Door het adres van een website te typen, bijvoorbeeld Facebook zal de desbetreffende website al in beeld komen in plaats van zoekresultaten.

Tabbed options

Onlangs dook het experiment genaamd Tabbed options op in een Chromium build en ook dit experiment is nu te zien in Chrome Canary. Na het inschakelen worden alle opties van de browser niet langer in een apart venster weergegeven zoals dit normaal het geval is maar er wordt een tabblad geopend zodat je sneller door alle opties heen kunt bladeren.

Een korte video met Instant Search en Tabbed options hieronder.