Google Chrome bestaat 2 jaar, versie 6 uitgebracht

Google Chrome bestaat vandaag alweer twee jaar en om dat te vieren heeft Google de zesde versie uitgebracht van de browser. Google Chrome 6 kent diverse vernieuwingen die eerder in beta en developerversies van de browser te zien waren. Zo is nu in de adresbalk standaard 'http://' verborgen maar een belangrijkere wijziging is er wat betreft de menu's. Je hebt niet langer twee knoppen rechts boven op de werkbalk staan met opties maar slechts één knop met daaronder alle mogelijkheden zoals het openen van een incognitovenster, zoomen, etc.

Daarnaast is Automatisch aanvullen doorgevoerd om formulieren automatisch en dus sneller in te kunnen vullen. Denk hierbij aan Naam, telefoon en zelfs creditcard gegevens. Creditcard gegevens worden niet zonder toestemming opgeslagen uiteraard. Aanvullend daarop worden de opgeslagen gegevens ook gesynchroniseerd. Extensies worden overigens nu ook gesynchroniseerd zoals al eerder was te zien in de beta van de browser.

Posters

Wie de homepage opent van Google Chrome ziet onderaan een melding 'Gefeliciteerd met je 2e verjaardag, Chrome!' staan die verwijst naar een aparte pagina. Na het klikken op de link komen er twee grote posters in beeld die je kunt downloaden.

Lees meer over: , ,