Google Chrome App Launcher

Google Chrome Logo In november afgelopen jaar begon Google al met de ontwikkeling van een nieuw menu als aanvulling op Google Chrome die in Windows plaatsneemt op de taakbalk. Het menu, de Chrome App Launcher genoemd, bevat simpelweg links naar de diverse applicaties die zijn toegevoegd aan de browser, indien er veel applicaties zijn toegevoegd kan er gebruik worden gemaakt van een zoekfunctie bovenin. Nu een aantal maanden later is het menu nog altijd in ontwikkeling en te vinden in onder andere Chrome Canary.

In eerste instantie moest het menu handmatig worden ingeschakeld maar inmiddels is het zo dat de Chrome App Launcher wordt gepromoot zodra er een nieuw tabblad wordt geopend onderaan het venster. In de melding staat een blauwe knop om meer informatie op te vragen die verwijst naar chrome.google.com/webstore/launcher waar tevens het menu ingeschakeld kan worden. Om de App Launcher in te schakelen is het vereist dat je met je account van Google inlogt in de browser zelf. Na het inloggen zal er automatisch een nieuwe knop worden toegevoegd aan de taakbalk van Windows met alle geïnstalleerde applicaties. Rechtsboven in het venster staat een knop om de instellingen te bekijken van de gebruiker. Door met de rechtermuisknop op een applicatie te klikken heb je onder andere de optie om de website te openen in een nieuw vastgezet tabblad of in een nieuw venster. Applicaties verwijderen kan hier ook middels de rechtermuisknop.

Het is nog niet duidelijk wanneer Google het menu definitief zal gaan doorvoeren in de stabiele versie van de browser. Het is wel zo dat de Chrome App Launcher geactiveerd kan worden in de stabiele versie van de browser. Het inschakelen kan door als eerste in de adresbalk chrome://flags/ in te voeren. Dan zal de volledige lijst met experimenten worden geopend, zoek in de lijst 'App-opstartprogramma van Chrome weergeven' en schakel het experiment in. De browser zal dan opnieuw gestart moeten worden en de knop zal automatisch aan de taakbalk worden toegevoegd. Inloggen is ook hier vereist.

chrome_app_launcher_1

chrome_app_launcher

Lees meer over: , ,