Google Chrome 15 uitgebracht

Er is een nieuwe versie van Google Chrome uitgebracht. Met versie 15 heeft de browser een nieuwe 'Nieuwe tab' pagina gekregen zoals die al eerder was te zien in de bètaversie.

'Nieuwe tab' pagina

De nieuwe pagina bestaat echter in dit geval uit twee gedeeltes, Meest bezocht en Applicaties. Het derde gedeelte met bladwijzers zoals te zien was in de bètaversie van de browser is komen te vervallen. Het is daarnaast tevens mogelijk om eenvoudig een nieuw gedeelte aan te maken door applicaties of websites naar beneden te slepen. Er komt dan automatisch een balkje bij die je zelf een naam moet geven door erop te dubbelklikken.

Extensies

Nieuw is verder dat de extensies zijn toegevoegd aan de opties. Door te klikken op het kleine moersleuteltje en dan te kiezen voor Opties komen de instellingen in beeld. Aan de linkerkant is dan het menu item Extensies te zien. Per extensie de optie om deze uit te schakelen of te verwijderen. Door op het kleine pijltje voor een extensie te klikken komt de optie in beeld om de extensie ook in de Incognitomodus te kunnen gebruiken.

Chrome Web Store

Met het uitbrengen van deze nieuwe versie heeft Google tevens de Chrome Web Store in een geheel nieuw jasje gestoken. Meer over de nieuwe interface lees je hier.

Lees meer over: , ,