Google Chat extensie voor Google Chrome

Hoewel in eerste instantie alleen bedoeld voor Chromebooks heeft Google besloten om de extensie van Google Chat ook beschikbaar te maken voor andere platformen. Gebruik je dus bijvoorbeeld Windows en Google Chrome dan kan je deze extensie installeren om zodoende binnen de browser te kunnen chatten met al je eigen contactpersonen.

Installatie

Na het installeren van de extensie wordt er bovenin de browser een knop toegevoegd maar ook wordt er een icoon in het systeemvak van Windows geplaatst. Zodra je op de knop bovenin drukt wordt Google Chat boven het systeemvak geopend. Door te drukken op een gebruiker kun je direct chatten. Onderin staat een knop om snel andere gebruikers toe te voegen en er is een knop aanwezig om snel een Google+ Hangout te starten. Dit laatste kan bijvoorbeeld niet als je gebruik maakt van het programma Google Talk.

Naast deze manier binnen de browser om te kunnen chatten met je contactpersonen kan dit ook door te gaan naar Google+ of Gmail en als laatste kun je Google Talk installeren.

De extensie voor Chrome is hier te vinden.