Google Cast for Audio, Chromecast voor het streamen van muziek

De Chromecast is een klein apparaatje om content te streamen, de stick kan eenvoudig worden aangesloten binnen enkele minuten en de bediening gaat vervolgens met een smartphone, tablet of laptop. Nieuw als aanvulling op de Chromecast is nu Google Cast for Audio om bijvoorbeeld muziek of radio te streamen naar speakers en soundbars.

Het principe van Cast for Audio is feitelijk hetzelfde. Middels een smartphone, tablet, of laptop kan eenvoudig in een muziekapp of in een radioapp met de cast button worden gekozen om het geluid af te spelen op speakers met ondersteuning voor de technologie van het bedrijf. De speakers halen vervolgens de gekozen content rechtstreeks uit de cloud met als resultaat dat je de meest optimale audiokwaliteit hebt en ondertussen nog gewoon je telefoon, tablet of laptop kunt gebruiken zonder dat de batterij leeg wordt geslurpt.

Apps die gebruikt kunnen worden zijn onder andere Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, NPR One, Pandora, Rdio en TuneIn. Spotify ontbreekt vooralsnog in de lijst. De eerste Google Cast Ready speakers zullen in de lente van dit jaar in de Verenigde Staten op de markt gaan komen. Dit zijn speakers van Sony, LG, en HEOS by Denon, later dit jaar zullen meer merken volgen. In de video een kleine demonstratie van Google Cast for Audio.

Chromecast

Terugkomend op de Chromecast noemt het bedrijf het apparaatje een groot succes. De Chromecast is nu in 27 landen beschikbaar en meer landen zullen dit jaar gaan volgen. Vorig jaar in maart kwam de Chromecast in Nederland beschikbaar (€ 35,-) nadat deze in juli 2013 al was gepresenteerd in de Verenigde Staten. Ook het gebruik is flink toegenomen doordat er in de afgelopen tijd steeds meer nieuwe apps en features zijn toegevoegd.

Lees meer over: ,