Google Business Photos nu ook in Nederland

Hoewel Google al bezig is met het testen en ontwikkelen van het Business Photos-programma sinds april 2010 werd dit pas begin mei vorig jaar officieel aangekondigd door Marissa Mayer op de Social-Loco conferentie. Met het programma kun je als eigenaar van een winkel of restaurant gratis foto's laten maken door een fotograaf van Google.

Aanvullend kondigde Google op 29 januari dit jaar 'Trusted Photographers' aan, fotografen goedgekeurd door Google die langs kunnen komen om een winkel te fotograferen. De reden waarom Google hiertoe besloot was omdat sinds de introductie van Business Photos veel aanvragen binnenkwamen die niet allemaal verwerkt konden worden.

In eerste instantie kon dit alles in een beperkt aantal landen waaronder de Verenigde Staten, Australië, en Frankrijk maar nu is dit ook mogelijk in Canada, Ierland en in Nederland. Geïnteresseerden kunnen terecht op deze website. Ben je een fotograaf en wil je graag een 'Trusted Photographer' worden dan is er deze site om je aan te melden.

Hieronder een winkel als voorbeeld,

Lees meer over: ,