Google Business Photos for Maps

Marissa Mayer, tegenwoordig werkzaam bij locatie- en plaatselijke diensten heeft op de Social-Loco conferentie in San Fransisco Google Business Photos for Maps aangekondigd. Het gaat niet om een nieuw product maar het betreft alleen een officiƫle aankondiging van iets waar Google al meer dan een jaar geleden mee is begonnen.

Het gaat om het gratis laten maken van foto's van bijvoorbeeld een winkel door een fotograaf van Google. De foto's die worden gemaakt worden toegevoegd aan de profielpagina van een bedrijf, iets wat name in het geval van restaurants en cafe's een handige toevoeging kan zijn. Momenteel is het alleen mogelijk om gratis foto's te laten maken in een beperkt aantal plaatsen in de Verenigde Staten, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Frankrijk, Japan en laatste het Verenigd Koninkrijk. Google zet dan volgens de gemaakte foto's om in een panorama foto. Wellicht later ook gekoppeld aan Street View.

New York

Begin februari vorig jaar kwam het bericht van een winkelier in New York waar Google was binnengestapt om foto's te maken. De foto's die toen zijn gemaakt kun je hier bekijken onder het kopje 'Photos & Videos'. De eigenaar van de winkel gaf toen aan dat de foto's werden gemaakt voor een nieuw product van Google met de naam 'Store Views'.

Lees meer over: ,