Google brengt knokkelkoorts in kaart

Google heeft een nieuwe tool online gezet die vergelijkbaar is met Google Griep trends om in dit geval knokkelkoorts in kaart te brengen op basis van zoekgegevens. Knokkelkoorts is een virusziekte die voornamelijk wordt overgebracht door beten van de muggensoort Aedes aegypti. Ongeveer 100 miljoen mensen per jaar lopen het virus op voornamelijk in landen als Bolivia, Braziliƫ, Indonesiƫ en Singapore.

"Google Denguetrends vergelijkt de op zoekgegevens gebaseerde schattingen met historische basisniveaus van dengueactiviteit in een bepaald gebied. Google Denguetrends schat het algemene niveau van de dengueactiviteit. Afhankelijk van het verschil tussen het geschatte niveau en het basisniveau, wordt het algemene niveau van de dengueactiviteit weergegeven als minimaal, laag, gemiddeld, hoog of sterk. Elke categorie heeft een eigen kleur, die wordt uitgelegd in de legenda onder de grafiek."

Voor de bouw van Denguetrends is onder andere het recent gelanceerde Google Correlate gebruikt. De nieuwe tool is hier te vinden, google.org/denguetrends/.

Lees meer over: ,