Google+ blokkeert gebruikers die valse namen opgeven

De regels omtrent Google+ namen zijn iets aangepast. Google heeft vanaf het begin al aangegeven te willen dat je als gebruiker van Google+ een echte naam opgeeft zodat het contact maken met andere mensen op een vergelijkbare manier gaat als in de 'echte' wereld. Het gebruik van een bedrijfsnaam of pseudoniem is dan ook niet toegestaan.

Aanpassen

Vanaf nu is het zo dat als Google een valse naam vindt de gebruiker hier een waarschuwing krijgt en vervolgens vier dagen de tijd heeft om zijn of haar naam aan te passen. In deze vier dagen kan er nog gewoon gebruik worden gemaakt van het sociale netwerk zoals gebruikelijk. Wordt de naam echter niet aangepast dan zal na deze periode alsnog het profiel geblokkeerd worden, iets wat voorheen dus direct al gebeurde.

Product Manager Saurabh Sharma legt uit in de onderstaande video.

Lees meer over: ,