Google bezig met Chromoting voor iOS

Google bezig met Chromoting voor iOS

In 2011 introduceerde Google een app voor browser Google Chrome om met behulp van de browser een andere computer over te nemen, vergelijkbaar met Extern Bureaublad of Hulp op afstand beiden standaard aanwezig in Windows. Een handige app om bijvoorbeeld iemand anders op afstand te kunnen ondersteunen met computerproblemen of vragen. Beide systemen moeten dan wel beschikken over Chrome en Chrome Remote Desktop .

Afgelopen jaar half juli kwam er het bericht dat Google bezig was met de ontwikkeling van een app voor Android genaamd Chromoting. Met deze app kunnen net als met de bovengenoemde extensie andere systemen overgenomen worden maar deze app voor Android is tot op heden nog niet uitgebracht door het bedrijf. Nu is daar aansluitend het nieuws dat Google momenteel ook bezig is met de ontwikkeling van Chromoting voor iOS. Dit blijkt uit een kort bericht geplaatst op Chromium.org (inmiddels weer offline gehaald). Indien Google deze app daadwerkelijk uit zal gaan brengen dan zal het straks dus mogelijk zijn om met een iPhone of met een iPad op afstand een computer over te nemen.

Er bestaan al langer diverse betaalde oplossingen om op afstand mee te kijken en een groot voordeel van de huidige extensie voor Google Chrome en straks eventueel met de mobiele apps voor Android en iOS is dan ook dat het allemaal gratis gebruikt kan worden.

Google wilde verder niet reageren op Chromoting voor iOS.

chromoting_app_ios

Lees meer over: , , ,