Google+ beschikbaar voor Google Apps gebruikers

Zoals onlangs aangekondigd door Google is Google+ nu beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers van Google Apps. Beheerders kunnen het sociale netwerk nu handmatig activeren waarna alle gebruikers binnen het domein een profiel aan kunnen maken.

Het aanmaken van een profiel gaat op dezelfde manier als dit normaal zou gaan, verschil is echter wel dat je eenvoudiger berichten kunt delen binnen een organisatie. De naam van de organisatie staat standaard als keuze tussen de verschillende kringen. Gebruikers hebben verder de beschikking over alle features van het sociale netwerk zoals Hangouts.

Komende dagen

Voor bedrijven die gebruik maken van Google Apps for Business en voor bedrijven die gebruik maken van de gratis versie van Google Apps en tevens de optie hebben ingeschakeld dat nieuwe producten automatisch geactiveerd geldt dat gebruikers in de komende dagen automatisch de beschikking krijgen over het sociale netwerk. Picasa Web Albums en Google Talk zijn vereist om gebruik te kunnen maken van Google+.

Persoonlijk account

Een handige aanvulling voor degene die een Google Apps account hebben maar momenteel gebruik maken van een persoonlijk account voor het sociale netwerk is een nieuwe tool die in de komende weken beschikbaar komt. Het gaat om een tool om eenvoudig een profiel over te zetten. Zodoende kunnen berichten en ingestelde kringen overgezet worden van een persoonlijk account naar een Google Apps account.

Lees meer over: , ,