Google Art Project

Vanaf vandaag werken Van Gogh Museum en Rijksmuseum samen met het Google Art Project. Zeventien van de belangrijkste musea ter wereld kozen uit hun collectie één kunstwerk dat Google in gigapixel fotografeerde voor de nieuwe website.

Daarnaast werden ruim 1.000 objecten uit deze musea op hoge resolutie gefotografeerd en zijn 385 museumzalen te zien op googleartproject.com met de Street View technologie.

Update

Meer over de het wagentje dat werd gebruikt om de foto's te maken in de diverse musea in het bericht: "Street View Trolley om musea van binnen te fotograferen".

Naast het Rijksmuseum en Van Gogh Museum doen aan dit project onder meer het Museum of Modern Art en the Metropolitan Museum in New York mee, de Hermitage in Sint Petersburg, de Uffizi in Florence, de National Gallery en Tate Britain in Londen en het paleis van Versailles. Met één muisklik kan de bezoeker aan de nieuwe website de museumzalen in 360 graden bekijken, inzoomen op details van verschillende werken van in totaal 486 kunstenaars en achtergrondinformatie verkrijgen.

Met ‘Create an Artwork Collection’ kan een selectie van de kunstwerken worden bewaard in een eigen collectie, die vervolgens kan worden gedeeld met vrienden.

De samenwerking met het Google Art Project sluit aan bij het beleid van Rijksmuseum en Van Gogh Museum om de collectie toegankelijk te maken voor en te delen met een zo breed mogelijk publiek wereldwijd.

Lees meer over: ,