Google Apps per direct niet meer gratis

Sinds juli promoot Google al niet echt meer de gratis versie van Google Apps en nu heeft het bedrijf aangekondigd dat de gratis versie per direct definitief is komen te vervallen. Inschrijven voor de gratis versie van het pakket op de website is al niet meer mogelijk.

Voor alle bestaande klanten die de gratis versie van het zakelijke pakket gebruiken gaat er geheel niets veranderen, deze klanten kunnen Google Apps in de toekomst ook gewoon gratis blijven gebruiken. Klanten die momenteel het betaalde Google Apps for Business gebruiken of uitproberen hebben nog tot uiterlijk woensdag 9 januari volgend jaar de tijd om te downgraden naar de gratis versie van Google Apps mocht dit wenselijk zijn.

De betaalde versie van Google Apps is Google Apps for Business en dit kost 4 euro per gebruiker per maand of 40 euro per jaar. Google Apps for Business met Google Vault is er voor 8 euro per gebruiker per maand. Een gebruiker heeft standaard de beschikking over 25 GB inclusief 5 GB opslagruimte voor Google Drive. Verder is er dag en nacht ondersteuning (mail en telefonisch) en een beschikbaarheidsgarantie van 99,9 procent.

Met de gratis versie van Google Apps was het mogelijk om maximaal 10 gebruikersaccounts aan te maken waarbij iedere gebruiker 10 GB opslagruimte kreeg. Google heeft alle klanten geïnformeerd over de wijzigingen met een e-mailbericht.

Google Play

Eerder deze week kondigde Google nog een andere update aan voor bedrijven die Google Apps gebruiken. Bedrijven kunnen nu een eigen kanaal aanmaken om intern te gebruiken om zodoende eigen applicaties te verspreiden onder medewerkers. Op deze manier moet het voor medewerkers makkelijker worden om applicaties van het bedrijf te vinden, te downloaden en te installeren. Inloggen in Google Play moet met een account van Google Apps en deze applicaties zijn uiteraard niet beschikbaar voor de rest van de wereld.

Lees meer over: , ,