Google Apps: Communities Google+ aanmaken binnen domein

Google Apps: Communities Google+ aanmaken binnen domein

Handig voor bedrijven is een nieuwe feature om communities aan te maken op sociaal netwerk Google+ en deze binnen het bedrijf te kunnen houden. Gebruikers van het zakelijke Google Apps kunnen nu een nieuwe community aanmaken en vervolgens ervoor kiezen om de community alleen beschikbaar te stellen voor gebruikers binnen het bedrijf.

Hieronder zie je een voorbeeld met het bedrijf ink-42.com. Indien voor deze optie gekozen wordt dan kunnen andere gebruikers van het sociale netwerk de community niet zien en zich niet aanmelden, alleen gebruikers van in dit geval ink-42.com kunnen zich hiervoor dan aanmelden. Na het kiezen voor het eigen domein volgt de keuze om de community toegankelijk te maken voor alle gebruikers binnen het domein of privé te maken. In het laatste geval kunnen alleen uitgenodigde gebruikers lid worden van de community.

google_apps_communities_apps_1

Hoewel beheerders van Google Apps kunnen instellen dat standaard een nieuwe community privé blijft binnen het domein kan er wel gewoon een community gemaakt worden waar andere gebruikers zich voor kunnen aanmelden, bijvoorbeeld klanten of partners. Na het aanmaken van een nieuwe community kunnen gebruikers bestanden delen van Google Drive, foto's en video's toevoegen, evenementen toevoegen, etc.

Wat dat betreft gaat Google de strijd verder aan met Yammer van Microsoft.

google_apps_communities_apps_2

Lees meer over: , ,