Google Analytics voegt Suggesties voor sitesnelheid toe

Google Analytics voegt Suggesties voor sitesnelheid toe

Google heeft een nieuw bijzonder handig rapport toegevoegd aan Google Analytics genaamd Suggesties voor sitesnelheid. Het nieuwe rapport is te vinden door in Analytics te gaan naar Gedrag en daarna te klikken op Sitesnelheid, Suggesties voor sitesnelheid.

Er komt dan een overzicht in beeld met alle pagina's van de betreffende website gerangschikt op aantal paginaweergaven. In de kolom ernaast staat de gemiddelde laadtijd van de pagina's, de gegevens in de vierde en vijfde kolom zijn wellicht nog het handigst.

In de vierde kolom zal er per pagina worden genoemd hoeveel PageSpeed-suggesties er zijn. Het klikken op de link opent een nieuwe popup met de volledige resultaten PageSpeed met per aanbeveling aanvullende uitleg. In de vijfde kolom staat de PageSpeed-score genoemd (0-100) waarbij het uiteraard zo is dat hoe hoger de score hoe beter. Na het openen van de suggesties is ook te zien hoe de pagina scoort op een smartphone.

Op deze manier kunnen langzame pagina's in Google Analytics naar voren worden gehaald en eventuele problemen worden opgelost. Wil je overigens los van Google Analytics kijken hoe een pagina scoort dan kun je PageSpeed hier vinden. Andere handige tools met oog op het meten van snelheid van pagina's zijn GTmetrix en WebPagetest.

analytics_sitesnelheid

Lees ook: Tool Google Analytics om te upgraden naar Universal Analytics beschikbaar.