Google Analytics stopt met versturen van e-mails met rapporten

Het team van Google Analytics heeft een mailtje rondgestuurd naar alle gebruikers om te melden dat binnenkort e-mails met rapporten ingesteld in de oude interface die automatisch worden verzonden gaan komen te vervallen. Het was al langere tijd duidelijk dat deze e-mails niet mee werden genomen naar de nieuwe interface en vanaf juni zal Google Analytics definitief stoppen met het versturen van deze berichten.

Het is dus zaak als je de rapporten nog niet had ingesteld in de nieuwe interface van Analytics om dit nu op te gaan pakken waarbij Google aangeeft dat het tevens een mooi moment is om te bekijken of alle huidige ingestelde e-mails nog wel relevant zijn.

Zodra je in de nieuwe interface nieuwe e-mails om automatisch te versturen gaat instellen dan heb je de beschikking over een aantal nieuwe opties, zo kun je nu bepalen op welke dag van de week een rapport standaard verzonden moet worden en er kan ingesteld worden dat het versturen na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 6 of 12 maanden, automatisch wordt stopgezet. Meer over het instellen hiervan lees je in deze tutorial.

Lees meer over: ,