Google Analytics stopt ondersteuning Internet Explorer 8 eind 2013

Google Analytics stopt ondersteuning Internet Explorer 8 eind 2013

Het team van Google Analytics heeft aangekondigd te gaan stoppen met het ondersteunen van browser Internet Explorer 8. Internet Explorer 8 werd op 19 maart 2009 uitgebracht door Microsoft en deze versie van de browser is standaard aanwezig in Windows 7. Omdat de browser inmiddels al redelijk oud is, er al twee nieuwere versies bestaan (9 en 10) en de ondersteuning voor moderne webstandaarden slecht is in deze versie van de browser heeft het team besloten om te stoppen met het ondersteunen van Internet Explorer 8.

Dit zal officieel gaan gebeuren tegen het einde van dit jaar. Vanaf dat moment kan het goed zijn dat bepaalde features in het statistiekenpakket niet meer goed functioneren in de browser. Verder is er ondersteuning voor moderne browsers Google Chrome, Internet Explorer 9 en hoger, Safari en Firefox. Tegen het einde van het jaar zal Google alle gebruikers van Internet Explorer 8 nog meerdere keren gaan waarschuwen.

Uit cijfers van Statcounter blijkt dat Internet Explorer 8 wereldwijd een marktaandeel heeft van 9,29 procent, Internet Explorer 10 komt uit op een marktaandeel van 12 procent. In Nederland heeft Internet Explorer 8 een marktaandeel van 6,6 procent, iets meer dan Internet Explorer 9 met 6 procent. Internet Explorer 10 heeft in Nederland een marktaandeel van 17,94 procent. Google Chrome staat overigens op de eerste plaats.