Google+ al richting 10 miljoen gebruikers

En zo snel kan het gaan, slechts twee weken oud en nu zijn er al berichten dat Google+ dichtbij de 10 miljoen gebruikers zit. Deze eerste magische grens kan vandaag al worden bereikt. Dit stelt Paul Allen van Ancestry.com die een methode heeft bedacht om het aantal gebruikers van het nieuwe sociale netwerk te berekenen.

Op 4 juli had Google+ al 1.7 miljoen gebruikers en afgelopen zondag waren dit er 7.3 miljoen, een stijging van 350 procent in slechts zes dagen. Indrukwekkend is ook het aantal nieuwe gebruikers die zich afgelopen zondag en maandag hebben geregistreerd. Dit waren maar liefst 2.2 miljoen nieuwe gebruikers in ongeveer 32 uur, een stijging van 30 procent. Zodoende komt de laatste schatting uit op 9.5 miljoen gebruikers.

20 miljoen

Als Google+ zo doorgaat zou aankomend weekend al de grens van 20 miljoen gebruikers worden bereikt, mits de mogelijkheid om uitnodigingen te versturen beschikbaar blijft. Google weet natuurlijk hoeveel gebruikers het sociale netwerk inmiddels heeft maar tot op heden zijn er nog geen statistieken bekend gemaakt dus voorlopig blijft het een schatting.

Meer over de introductie van Google+ lees je hier. Een overzicht van alle berichten in de afgelopen dagen over het sociale netwerk bekijk je hier.

Lees meer over: ,