Google Agenda toegevoegd aan zoekresultaten Google

gmail_zoekresultaten_smallIn augustus vorig jaar kwam Google met een nieuw experiment, het tonen van van Gmail op de pagina met zoekresultaten. Het experiment is alleen beschikbaar in de Engelse versie van de zoekmachine voor gebruikers die zich hebben opgegeven op deze pagina. Gebruikers die deelnemen aan de test zien mits dit relevant is aan de rechterkant naast de zoekresultaten berichten uit Gmail gerelateerd aan de zoekopdracht zoals bijvoorbeeld vluchtinformatie, informatie over online aankopen en hotelreserveringen.

In oktober afgelopen jaar werd Google Drive toegevoegd om met de zoekmachine op deze manier documenten, presentaties en spreadsheets te vinden, op dat moment werd tevens de opslagdienst samen met Google Agenda toegevoegd aan de zoekfunctie van Gmail.

Nu is daar ook de toevoeging van Google Agenda aan de zoekmachine. Dit werkt op dezelfde manier en zodoende worden er resultaten van Google Agenda getoond echter in dit geval boven de zoekresultaten. Door specifieke zoekopdrachten uit te voeren zoals 'What is on my calendar today' bekijk je welke afspraken er vandaag staan gepland. Onder het blok staat een link om Google Agenda te openen. Een screenshot zie je hieronder.

google_search_agenda

Bron screenshot: searchengineland.com