Google AdSense: Advertenties blokkeren per website

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Google AdSense. Het is al langer mogelijk om advertenties te blokkeren voor een website maar kon dit nog niet gedaan worden voor een specifieke website indien je beheerder bent van meerdere websites. Nu kun je als eigenaar van meerdere websites blokkeringsregels per website instellen. Stel je dat de eigenaar bent van een website gericht op kinderen en een website gericht op sport dan kan het goed zijn dat je bepaalde advertenties niet op de eerste website wilt tonen maar dat deze wel gewoon getoond kunnen worden op de tweede site.

Om regels per website in te stellen moeten de betreffende websites eerst worden geclaimd in Google AdSense. Ga hiervoor op het tabblad Startpagina naar de naar de pagina 'Accountinstellingen' via het menu links en ga vervolgens naar het gedeelte 'Toegang en verificatie'. In dit gedeelte kun je een lijst met je eigen websites maken. Ook subdomeinen kunnen hier worden toegevoegd en zodoende kun je dan dus advertenties blokkeren voor het subdomein terwijl deze wel worden weergegeven op het hoofddomein.

Zodra je de websites hebt ingevoerd ga dan naar het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren' om per website URL's van adverteerders of bepaalde categorie├źn te blokkeren.

Lees meer over: ,