Google +1 toont welke vrienden een pagina aanbevelen

Eind vorige week is de Google +1 knop geüpdate. Het is nu mogelijk door met de muis op de knop te gaan staan om te bekijken wie van de personen met wie je verbonden bent de betreffende pagina hebben aanbevolen.

Nu komt er een volgende update aan die hierop aansluit. Er komt een nieuwe optie voor webmasters om de knop zo in te stellen dat deze personen direct achter de knop worden geplaatst. Als bezoeker zie je dan net als in het geval van de eerdere update alleen de mensen in beeld met wie je verbonden bent en die de pagina aanbevelen. Het ziet en werkt eigenlijk vergelijkbaar als de Like knop van Facebook waarbij dit ook mogelijk is.

Preview

Deze toevoeging aan de +1 knop is vooralsnog alleen zichtbaar voor degene die zich hebben opgegeven voor de Google+ Platform Preview, eind vorige maand geïntroduceerd. De update zal wel op korte termijn voor iedereen worden uitgerold.

Code bijwerken

Om dit alles te tonen is een kleine update van de geplaatste code vereist. Het gaat om de toevoeging annotation="inline" waarvan hieronder een voorbeeld plus eventueel een breedte. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe code genereren op de site van de +1 button.

<g:plusone annotation="inline"></g:plusone>

Lees meer over: ,