Google +1 Toolbar boven Google Nieuws

Het sociale project waar Google op het moment mee bezig is was eerder bekend als Google Me, later als Emerald Sea en nu als Google +1, of Google Plus One. Er is een screenshot uitgelekt van een sociale toolbar die wat meer informatie toont over het sociale project. De toolbar lijkt boven diverse producten van Google geplaatst te worden, in het geval van de screenshot is de toolbar te zien bovenaan Google Nieuws.

In de screenshot is in grote rode letters de tekst CONFIDENTIAL! te zien dus de medewerker van Google die de screenshot heeft gelekt had dit zeker niet mogen doen, ervan uitgaand dat de screenshot niet met opzet is gelekt. Verder is er een 'Share' knop geplaatst, is er ruimte voor een icoon van een Google account met daarnaast een gebruikersnaam. Helemaal aan de rechterkant staat een tellertje.

Het is even afwachten of het alleen deze toolbar betreft, CEO Eric Schmidt sprak onlangs nog over een sociale laag op bestaande producten waaraan gewerkt wordt. Google wilde nu alleen kwijt als reactie op de screenshot: "We’re always experimenting with new ways to improve our products, and we have already confirmed that we are focused on incorporating social elements across Google. But we have nothing new to announce at this time."

Lees meer over: ,