Google +1 knop toont nu aanbevelingen

Google heeft een nieuwe feature bedacht voor de +1 knop die ingevoegd kan worden op websites, het gaat om het tonen van aanbevelingen. Zodra je met de muis op de +1 knop op een website gaat staan komt er een klein venster tevoorschijn met een drietal aanbevelingen, het gaat dan om artikelen afkomstig van dezelfde website zoals hieronder in de screenshot is te zien. Aanbevelingen kunnen bekeken worden door alle gebruikers, het maakt hierbij niet uit of ze ingelogd zijn of niet. De aanbevelingen komen overigens niet in beeld als je op de kleine +1 knop gaat staan in de zoekresultaten van Google.

Webmasters die momenteel de knop hebben geïmplementeerd in een website hoeven verder niets te wijzigen aan de knop, de aanbevelingen worden automatisch getoond.
Op dit moment is de toevoeging alleen te zien voor gebruikers die deel uitmaken van de Platform Preview maar binnenkort worden de aanbevelingen definitief doorgevoerd.

Naast de aanbevelingen is het ook mogelijk middels deze knop de betreffende pagina te delen op het sociale netwerk en uiteraard kan de pagina worden gewaardeerd.

Lees meer over: ,