Google +1 button voor websites gevonden en hij werkt ook nog

De Nederlander Yvo Schaap heeft een bijzondere ontdekking gedaan, hij heeft de +1 button van Google gevonden die geplaatst kan worden op websites. Zoals in een ander bericht aangegeven is de button die geplaatst kan worden onder artikelen op een vergelijkbare manier als de knoppen van Facebook, Twitter en Hyves nog in ontwikkeling maar hij staat dus schijnbaar ook al online en kan dus al geplaatst worden.

Yvo geeft aan dat je alleen een werkende button kan zien als je deze ook al in de zoekresultaten ziet staan doordat je bijvoorbeeld het experiment al handmatig hebt geactiveerd. Verder geeft hij aan dat je in de VS moet zitten om de button te zien maar op het moment van schrijven werkt de knop hier in Nederland ook gewoon.

Zodra je op de knop drukt wordt de link geplaatst op je Google Profiel. De knop is er net als in het geval van de knoppen van andere sociale netwerken in een horizontale en een verticale variant. Hieronder een werkende versie van de knop. Het kan echter gebeuren dat deze offline wordt gehaald door Google en daarom hieronder ook een afbeelding.

Update

Niet lang na de ontdekking van de knop is deze offline gehaald door Google. Daarom zijn de buttons als voorbeeld uit dit artikel ook weggehaald maar hier nog wel de screenshot.

Lees meer over: , ,