Google +1 Button nu beschikbaar voor websites en blogs

Gisteren kwam Twitter nog met een nieuwe knop die geplaatst kan worden op websites en vandaag is het de beurt aan Google. Zojuist heeft Google de eerder aangekondigde +1 button beschikbaar gemaakt die geplaatst kan worden op websites en blogs vergelijkbaar met de knoppen van Twitter, Facebook en Hyves.

Eind maart werd Google +1 aangekondigd en op dat moment werd al gemeld dat er een knop zou gaan volgen voor websites waarmee bezoekers pagina's kunnen aanbevelen. Tevens werd er direct al verteld dat het aantal +1 aanbevelingen op een gegeven moment gebruikt zal gaan worden als signaal voor de ranking van zoekresultaten.

Plaatsen

De +1 button is beschikbaar in 44 talen waaronder het Nederlands en ziet er uit zoals deze ook in de zoekresultaten staat. Het genereren van de juiste code kan hier. Je hebt de keuze uit verschillende groottes en na het kiezen van een formaat plus taal kan er onder '√Ādvanced options' gekozen worden of het tellertje zichtbaar moet zijn of niet.

Het plaatsen van de knop op een website is relatief eenvoudig. Als eerste stap moet de onderstaande geplaatst worden in het <head>  gedeelte of net voor </body>

<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

Op de plek waar de knop daadwerkelijk moet komen plaats je dan de onderstaande code,

<g:plusone></g:plusone>

Statistieken

In de laatste aankondiging over de knop toonde Google een aantal screenshots van statistieken, een dashboard in Google Webmaster Tools. Echter op dit moment is er nog nergens een verwijzing te zien naar de statistieken maar dit zal nog gaan volgen.

Andere websites

Naast dat je de knop terug zult gaan zien op verschillende websites zul je de knop ook terug gaan zien op andere locaties zoals YouTube, Blogger en Android Market. Wat betreft YouTube zal de knop te vinden zijn onder de knop "Delen' die onder een video staat. Verder wordt de knop verder uitgerold op Google.com en later volgen de lokale versies.

Voorbeeld

Hieronder zie je een aantal werkende voorbeelden van de knop.

Lees meer over: , ,