Golden Globe Awards goed voor 3,6 miljoen tweets

Golden Globe Awards De uitreiking van de Golden Globes zorgde voor 3,6 miljoen berichten op Twitter waarmee er in totaal 4,2 miljoen tweets werden geplaatst gerelateerd aan de Golden Globes in 24 uur. Het was alweer de 70ste keer dat de prijzen werden uitgereikt.

Het moment tijdens de show dat Jennifer Lawrence de award won in de categorie beste actrice in een komische serie of musical zorgde voor de meeste berichten per minuut, in totaal 19.886. Anne Hathaway sleepte de award voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht voor haar rol in de musicalfilm Les Misérables en dit zorgde voor een piek van 19.695 berichten per minuut. De introductie van een clip van de film Lincoln door oud-president Bill Clinton zorgde op de microblogdienst voor een piek van 18.290 berichten per minuut.

De film Argo, geregisseerd door Ben Affleck werd uitgeroepen tot de beste film, Argo wist hiermee Lincoln van Steven Spielberg te verslaan. De serie Homeland van Showtime won drie prijzen. Homeland werd uitgeroepen tot beste dramaserie, acteur Damian Lewis werd beste acteur in een televisieserie en Claire Danes werd beste actrice in een televisieserie.

Zangeres Adele kreeg een award voor het nummer Skyfall van de gelijknamige James Bond film. Hugh Jackman, de hoofdrolspeler in Les Misérables werd uitgeroepen tot beste acteur. Les Misérables werd overigens ook uitgeroepen tot de beste musical.

Lees meer over: