Wedkantoor laat je gokken op mogelijke opvolgers Steve Ballmer CEO van Microsoft

Wedkantoor laat je gokken op mogelijke opvolgers Steve Ballmer CEO van Microsoft

Gokken op bijvoorbeeld sportwedstrijden is gebruikelijk maar gokken kan natuurlijk ook op andere zaken en waarom dan ook niet op wie de volgende CEO van Microsoft zal gaan worden. Afgelopen vrijdag kondigde Steve Ballmer aan middels een persbericht binnen twaalf maanden te gaan stoppen als CEO van Microsoft. Het bedrijf zal in de komende periode gaan zoeken naar een goede opvolger, onder andere Bill Gates is betrokken bij deze zoektocht. Tot het moment dat er een nieuwe CEO zal worden aangekondigd door Microsoft blijft het afwachten al worden er uiteraard al wel de nodige namen genoemd en dit is precies waar wedkantoor Ladbrokes nu op heeft ingespeeld.

Ladbrokes heeft een lijst samengesteld met mensen die mogelijk Steve Ballmer zouden kunnen gaan opvolgen en Stephen Elop lijkt volgens het wedkantoor het meeste kans te maken. De Canadees is momenteel nog CEO van Nokia maar werkte al wel eerder twee jaar voor Microsoft. Wie een dollar inzet op Stephen Elop krijgt hiervoor 5 dollar terug. Op de tweede plaats staat Kevin Turner (6 tegen 1) die momenteel werkzaam is als COO bij Microsoft en op de derde plaats staat Steve Sinofsky (6 tegen 1). Sinofsky verliet eerder dit jaar het bedrijf en werd voor zijn vertrek juist gezien als opvolger van Ballmer. Verder op de lijst Vic Gundotra die momenteel bij Google werkzaam is als senior VP of engineering.

Op de lijst staan ook een aantal opmerkelijke namen zoals bijvoorbeeld Marissa Mayer die afgelopen jaar CEO van Yahoo werd. Een dollar op Mayer levert 33 dollar op indien zij de rol van Ballmer overneemt. Hetzelfde bedrag kan binnen worden gehaald met Sheryl Sandberg die momenteel werkt bij Facebook. Echt geld verdienen kun je door in te zetten op Jonathan Ive van Apple (40 tegen 1), Jack Dorsey van Twitter (40 tegen 1) en Bill Gates (50 tegen 1). Een grote klapper kan gemaakt worden door geld in te zetten op Tim Cook, de huidige CEO van Apple. Indien Cook aan de slag gaat bij Microsoft krijg je voor elke dollar 100 dollar terug. De lijst van Ladbrokes met mogelijke opvolgers zie je hieronder.

wedkantoor_microsoft_ceo

Lees meer over: ,