Gmail waarschuwt voor verdachte activiteiten

Gmail gaat waarschuwingen tonen op het moment dat er wordt gedacht dat er misbruik wordt gemaakt van je e-mailaccount. Als dit het geval is verschijnt er een melding boven je Postvak IN. Daarbij wordt het desbetreffende land vermeld van waaruit je account is geopend plus een link om details op te vragen. Het klikken op details opent het venster met recente e-mailactiviteiten. Op deze manier wordt je dus gewaarschuwd als er mogelijk iets vreemds aan de hand is. Het is dan aan te raden om direct je wachtwoord te wijzigen wat door op de melding te klikken direct gedaan kan worden.

Als je bijvoorbeeld op reis bent en vanuit het buitenland je mail checkt kan het ook gebeuren dat Gmail ineens met een waarschuwing komt. In dat geval controleer de details van de melding en als er niets aan de hand is kun je de melding verwijderen.

Uitschakelen

Het is niet handig om te doen maar de mogelijkheid is er wel om de waarschuwingen uit te schakelen. Dit doe je door in Gmail onderaan op de link 'Details' te klikken achter je IP-adres. In het venster dat opent heb je onderaan de optie om de waarschuwingen uit te schakelen door te klikken op 'Nooit een waarschuwing weergeven bij ongebruikelijke activiteit.'. Hierbij wordt aangegeven dat uitschakelen een week duurt.

Lees meer over: ,