Gmail voor Android mogelijk binnenkort met advertenties

Gmail voor Android mogelijk binnenkort met advertenties

Tot op heden kent alleen de desktopversie van Gmail advertenties maar het lijkt dat Google ook advertenties wil gaan toevoegen aan de mobiele versie van de app voor Android. Dit blijkt uit diverse verwijzingen die in de broncode van de app zijn gevonden.

Het is nog niet duidelijk op welke manier Gmail de advertenties zal gaan presenteren in de app maar de gevonden code suggereert in ieder geval wel dat het mogelijk zal worden om advertenties weg te klikken en eventueel op te slaan. In het geval van het opslaan van een advertentie zal deze vermoedelijk als normaal bericht worden toegevoegd aan het Postvak IN. Naast de verwijzingen werd er ook een simpel icoon gevonden die waarschijnlijk bij de advertenties geplaatst zal worden om aan te geven dat het om een advertentie gaat.

Naast de advertenties werden er nog enkele andere kleine verbeteringen gespot waaronder meldingen die boven het Postvak worden geplaatst over berichten die nog niet verzonden zijn. Mogelijk dat Google ook het plan heeft om naast Android advertenties te gaan toevoegen aan Gmail voor iOS, een kleine stap al zijn hier nog geen berichten over.

Lees meer over: , ,