Gmail voert een aantal experimenten definitief door

Gmail heeft een aantal experimenten definitief doorgevoerd en er is een experiment definitief komen te vervallen. Het experiment dat is komen te vervallen is het zoekveld van Google. Na het inschakelen van het experiment werd er aan de linkerkant een zoekveld geplaatst om eenvoudig op internet te zoeken. De zoekresultaten werden dan rechts onderin in een klein venster getoond. Omdat het normale zoekveld ook gebruikt kan worden om op internet te zoeken heeft Gmail besloten om dit experiment te laten vervallen.

Labels

Het was altijd zo dat als je veel labels aanmaakte deze lijst behoorlijk lang kon worden. Met het experiment 'Geneste labels' kwam hier een oplossing voor en deze functionaliteit is nu definitief doorgevoerd. Zodoende maak je de lijst met labels dus wat overzichtelijker. Het plaatsen van een label binnen een ander label geef je aan bij het maken van nieuwe labels of bij het bewerken van bestaande labels. Het is helaas niet zo dat je een label in een ander label kan plaatsen door deze te slepen met de muis.

Superstars

Een ander experiment dat is doorgevoerd is 'Superstars'. Standaard heb je bij elk bericht de mogelijkheid om deze te markeren met een ster, bijvoorbeeld als herinnering dat je nog iets met dit bericht moet doen. Met Superstars krijg je er een reeks sterren bij zodat je binnen je gemarkeerde berichten een bepaald onderscheid kunt aanbrengen. Het instellen van deze extra sterren kan door te gaan naar de Instellingen van Gmail.

Lees meer over: , ,