Gmail voert drie experimenten definitief door

Google heeft opnieuw een aantal experimenten definitief doorgevoerd binnen Gmail en tevens is er een nieuwe toevoeging voor het geavanceerd zoeken. Wat betreft het zoeken binnen Gmail zijn suggesties toegevoegd aan de velden 'Van' en 'Aan'. Geavanceerd zoeken kan geopend worden door op het kleine pijltje te klikken rechts in het zoekveld bovenin. Zodra je in deze velden begint met het typen van een naam of een e-mailadres zal Gmail onder het veld een aantal suggesties tonen die aangeklikt kunnen worden.

Gmail Labs

Dan zijn er drie Gmail Labs experimenten definitief doorgevoerd. Als eerste gaat het om het experiment Refresh POP accounts. Heb je binnen Gmail een POP account ingesteld dan kan er vanaf nu gecontroleerd worden of er nieuwe berichten zijn door op de knop Vernieuwen te klikken boven het Postvak. Gmail zal dan het ingestelde account checken.

Als tweede is er een feature toegevoegd om ingestelde filters te kunnen importeren en exporteren. Op deze manier kunnen filters gedeeld worden met bijvoorbeeld vrienden of opgeslagen worden als een backup. Als laatste is het experiment getiteld Navbar drag and drop definitief doorgevoerd binnen de maildienst. Zodoende kunnen eventueel geplaatste gadgets aan de linkerkant middels slepen met de muis verplaatst worden.

Lees meer over: , ,