Gmail voert drie experimenten definitief door

Het team van Gmail heeft aangekondigd dat er drie features die voorheen beschikbaar waren binnen Gmail Labs nu definitief zijn doorgevoerd. Het gaat om de experimenten Send and archive, Default reply to all en als laatste het experiment Quote selected text.

Send and archive

Als eerste het experiment Send and archive of Verzenden en archiveren. Deze optie kan ingeschakeld worden door naar de instellingen van Gmail te gaan, inschakelen direct op de pagina 'Algemeen'. Na het selecteren van 'Knop 'Verzenden en archiveren' weergeven in antwoord' en het opslaan van de instellingen wordt er een extra knop toegevoegd aan het scherm om een bericht te versturen om berichten direct na het verzenden te archiveren. De knop om alleen een bericht te verzenden blijft er wel gewoon naast staan.

Standaard antwoordgedrag

Default reply to all is met name handig als je regelmatig berichten hebt die naar meerdere mensen zijn gestuurd. Door deze optie te gebruiken kun je standaard reageren naar alle mensen die de originele mail hebben ontvangen. Deze optie moet ook ingeschakeld worden in de instellingen van Gmail, de optie is ook te vinden op het tabblad Algemeen.

Quote geselecteerde tekst

Dankzij het experiment Quote selected text is het makkelijker om een gedeelte uit een bericht te pakken en te gebruiken bij het antwoorden op een bericht. Dit doe je door een gedeelte van de tekst te selecteren en daarna op de knop om te antwoorden te klikken.

Lees meer over: , ,