Gmail voegt nieuwe zoekoperators toe

Gmail heeft een aantal nieuwe zoekoperators toegevoegd waardoor het nu onder andere eindelijk mogelijk is geworden om berichten die bijvoorbeeld groter zijn dan 5 MB te zoeken. Dit laatste kan handig zijn op het moment dat er geen opslagruimte meer is. Het zoeken kan door deze operators in te voeren in het zoekveld gevolgd door een waarde.

Zo kan er dan gezocht worden naar berichten groter dan 5 MB door in te voeren 'size:5m' of 'larger:5m' maar ook kan er gezocht worden naar berichten die kleiner zijn dan een bepaalde waarde. Tevens is er een operator toegevoegd om e-mailberichten te zoeken die ouder zijn dan bijvoorbeeld een jaar door 'older_than:1y' te gebruiken. Ook kan er gezocht worden naar bijvoorbeeld berichten die binnen zijn gekomen in de afgelopen twee dagen. In dat geval kan in het zoekveld de operator 'newer_than:2d' worden gebruikt.

Op deze pagina een overzicht van een aantal handige zoekoperators, een volledig overzicht in het Engels is te vinden in het helpcentrum van Gmail. Overigens kun je een zoekopdracht ook verfijnen door op het pijltje te klikken rechts in het zoekveld. Zo kan er makkelijk gezocht worden op bijvoorbeeld onderwerp in combinatie met afzender, etc.

Lees meer over: ,