Gmail toont standaard externe afbeeldingen in e-mailberichten

Gmail toont standaard externe afbeeldingen in e-mailberichten

Gmail toont nu standaard externe afbeeldingen die in een e-mail staan, bijvoorbeeld in een nieuwsbrief, na het openen van het betreffende bericht. Voorheen werden externe afbeeldingen juist niet getoond, er moest dan eerst op de melding bovenaan het bericht worden geklikt om de afbeeldingen te kunnen bekijken. Dat de maildienst dit op deze manier deed vergelijkbaar met andere mailprogramma's had met veiligheid te maken.

Standaard zullen nu externe afbeeldingen wel worden getoond in e-mailberichten en zodoende is het niet meer nodig om deze apart via de melding bovenin te activeren. Gmail heeft dit probleem opgelost door niet langer de originele afbeelding in het bericht te tonen maar in plaats daarvan de afbeeldingen weer te geven via eigen proxyservers. Afbeeldingen zijn dan al gecheckt door Google op het moment dat deze worden getoond.

Voor degene die dit toch niet prettig vinden kunnen in de instellingen van de maildienst het tonen van externe inhoud standaard blokkeren. Deze optie is te vinden onder Algemeen, klik dan achter 'Externe inhoud:' op het vinkje voor Weergeven van externe inhoud eerst vragen. Begin volgend jaar zal deze wijziging doorgevoerd worden in de mobiele apps.

gmail_afb

Lees meer over: ,