Gmail toont meer informatie afzender en voert personenwidget door

Google heeft een aantal updates voor Gmail uitgerold. Als eerste is er een kleine wijziging gericht om phishing beter te herkennen. Standaard zal Gmail nu meer informatie tonen van bepaalde berichten die je ontvangt. Een voorbeeld zie je hieronder waarbij Gmail toont dat een zogenaamd bericht afkomstig van de ING in werkelijkheid ergens anders vandaan komt. Als iemand in je eigen adresboek staat komt deze informatie niet in beeld. Tevens zal Gmail een melding tonen op het moment dat het een nepbericht betreft.

Personenwidget

Gmail heeft de recent aangekondigde personenwidget definitief doorgevoerd. De nieuwe widget staat aan de rechterkant direct naast het bericht dat je hebt geopend en toont informatie over vrienden, familie en collega's. Het gaat dan om informatie over mensen die deel uitmaken van de conversatie zoals recente mailberichten, Google Buzz berichten en gedeelde documenten en straks mogelijk ook Google+ berichten.

Wil je de widget uitschakelen dan kan dit eenvoudig door te gaan naar de Instellingen van Gmail. Direct op het tabblad Algemeen zoek 'Personenwidget' en schakel deze hier uit.

Lees meer over: ,