Gmail toont deze week een doorstuurfiltermelding

Het team van Gmail heeft laten weten dat iedereen die gebruik maakt van filters om berichten door te sturen naar een ander mailadres deze week een melding bovenin in beeld krijgen. De melding wordt getoond om je te helpen herinneren aan het bestaan van actieve doorstuurfilters en te bekijken of alle instellingen nog correct zijn.

De hele week zal de melding telkens een aantal minuten in beeld komen na het aanmelden. "Door de melding op deze manier weer te geven, krijg jij de kans om de melding te zien. Dit voorkomt eventueel misbruik door personen die zich ongeoorloofd toegang willen verschaffen tot jouw account en deze instelling." aldus Google.

De melding verdwijnt direct als je ervoor kiest om de filter(s) uit te schakelen.

Lees meer over: ,