Gmail toont contactgegevens na zoeken naar mailadres

Google heeft een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd in Gmail. Het zal nu zo zijn dat zodra je gaat zoeken op een mailadres als aanvulling op de mailberichten boven het overzicht ook de contactgegevens van de betreffende persoon zullen worden getoond.

Het gaat dan om de naam van die persoon, profielfoto en e-mailadres plus links om eventueel een chat te starten of iemand direct te bellen. Als diegene ook actief is op Google+ dan wordt deze informatie automatisch bijgewerkt en dus blijven de gegevens altijd up-to-date, ook staat er een knop om iemand eventueel aan een kring toe te voegen.

Verder heeft Gmail een kleine verbetering doorgevoerd betreffende kringen binnen de maildienst. Zodra je binnen Gmail een kring opent dan worden nu rechtsboven profielfoto's getoond van de gebruikers in de kring. Door hier op de link 'Meer details' te klikken komen alle gebruikers in beeld, het klikken op een foto brengt je naar een overzicht met e-mails en erboven dan, mits beschikbaar, de gegevens zoals hierboven genoemd.

Als laatste kan er nu gezocht worden binnen een kring via de zoekfunctie van Gmail bovenaan. Door circle:[circle name] te typen gevold door een zoekopdracht kan er binnen een specifieke kring gezocht worden. Door has:circle te gebruiken in het zoekveld kan er gezocht worden naar berichten van personen die zich in de aangegeven kring bevinden.

Lees meer over: , ,